Билбордове за оставка посрещат депутатите в Евксиноград

Варненци планират протести по суша, въздух и вода от днес с благословията на кмета Портних
Евксиноград

Резиденция Евксиноград

Кметът на Варна Иван Портних е разрешил протестите пред резиденцията в Евксиноград, които варненци организират от днес в 18,30 до 21 часа. Той обаче не е съгласен да се блокира магистралата, тъй като това ще въпрепятства туристическия поминък на хората, съобщи „Труд“. Междувременно стана ясно, че протестиращите са наели билборд точно пред резиденцията, на който се призовава за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Те планират да наемат още три билборда в близост.

Организаторите на протеста във Варна обясняват, че нямат връзка с идейните си приятели от София и от медиите са научили за 12-дневния поход „Орешарски марш“, който 4-ма започнаха на 3 август.
Ивайло Василев, който е сред инициаторите на варненския протест, съобщи, че в понеделник следобед четирима водолази ще влязат в морето откъм плажа на „Траката“, за да досаждат на почиващите депутати. Имало предварително потвърждение на парапланеристи, които смятат да пикират в небето над резиденцията.  Очаква се и рибарски лодки също да заобиколят почивната база. Мнозинството от хора обаче ще бъде в пространството пред входа на правителствената резиденция. Протестите щели да бъдат мирни.
От община Варна заявиха, че няма направено уведомление за контрапротест.

Leave a Comment