Смолянски овцевъди създадоха ново сдружение за производство на автентични продукти

Овцевъди от Смолян се включват в ново сдружение за производство на автентични продукти. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян председателят на Сдружението на овцевъдите в региона – Рашко Кехайов.

Смолянски овцевъди създадоха ново сдружение

Смолянски овцевъди създадоха ново сдружение

Идеята за създаването на организацията е възникнала на Пролетния панаир в Пловдив и все още то е процедура за учредяване, като в него се очаква да се включат производители на автентични продукти от цялата страна, поясни Кехайов.

От Смолянския регион засега участват трима души, които се занимават с овцевъдство и държат на биологичното и чисто производство на овче мляко и сирене, които са без консерванти и само с естествени суровини. В него могат да се включат и производители на картофи и други земеделски култури.

По думите на Кехайов, чрез това сдружение и производството на автентични продукти, земеделските производители и стопани целят да се осигурят място на пазара в страната и света. „Едва след създаването на тази организация, стопаните може да мислят за увеличаване на стадата и засетите площи със земеделски култури, защото през последните години броят на отглежданите животни и площите с картофи в Смолянско постепенно намаляват”, каза още Кехайов.

1 Comment

  1. овчар каза:

    колеги това е утопия което правите и мислите. може да има печалба за 2-3 ферми, но като цяло сте обречени. нещата са други. не се хващайте на въдиците на тарторите на тези идеи. те нямат овце и мислят теоритично. както министъра каза че в люксембург 48 процента били обединени зарзаватчии. ми то колко е люксембурт и колко зарзават произвежда. докъде стигнахме да се сравняваме с люксембург, лихтенщайн и монако

Leave a Comment