Цар Киро пак готов да бие журналисти в Пловдив

Кирил Рашков пак го засърбяха ръцете да бие журналисти.Кирил Рашков

Вчера той се устремил към колегите Радко Паунов и Ваня Драганова, съобщи Нова телевизия.

Кореспондентите на „24 часа“ и „Преса“ отишли при хотела му в центъра на Пловдив  до „Понеделник пазар“ по сигнал за скандал между съседка и ромския цар.

Когато Рашков видял репортера Радко Паунов да снима от отсрещния тротоар, той се завтекъл към него. Поискал да вземе фотоапарата му, а освен това посегнал да го души. Никой от очевидците не се притекъл на помощ, а инцидентът продължил 2-3 минути.

Кирил Рашков изпитва особена неприязън към пишещите. До преди години, когато бе тачен по някакъв начин, той дори флиртуваше с тях. В последните години обаче посреща изключително нервно всеки опит на репортери да надникнат в битието му или да получат интервю от него. Явява се пред камери само когато е сигурен, че може да бъде показан в добра светлина. Когато течаха съдебните дела срещу Рашков след смъртта на Ангел Петров от Катуница, някогашният най-голям производител на алкохол менте с особена радост показа среден пръст на фотографите.

Кирил Рашков определено не печели от подобно поведение. Проблемът е, че знае това много добре, но очевидно не може да подтисне внезапната емоция, която го обладава при вида на репортер, тръгнал да отразява произведена от царя новина.

След вчерашното пререкание кореспондентите отишли в полицейското управление, което е на 250 метра от хотела на Рашков. Поискали да попадат жалба, но той ги бил изпреварил.

Leave a Comment