Как депутатите изиграха парламентарните журналисти тази нощ

Народните представители от БСП и ДПС, както и 3-та министри, били в автобуса, пред който легнаха протестиращи

Димитър Анестев от бТВ бе сред блокираните тази нощ в Народното събрание репортери. Днес той описа на какво е бил свидетел снощи.

„От Националната служба за охрана ни увериха, че депутати и журналисти ще бъдем изведени заедно. Това обаче не се случи. Журналистите бяха затворени в Клуба на депутата, за да не виждат как се извеждат народните представители. Не спазиха обещанието си и изиграха журналистите.

Димитър АнестевДепутатите от ГЕРБ отказаха да напуснат парламента. В автобуса, който беше блокиран от протестиращите, имаше само депутати от ДПС и БСП, както и тримата министри, които бяха в парламента. Никой обаче не ни съобщи, че започва извеждането от Народното събрание“, разказа Анестев.

„Финансовият министър Петър Чобанов и депутатът от ДПС Йордан Цонев бяха в стрес“, припомни си репортерът. Той описа, че народните представители са палели свещи и не са откъсвали поглед от телевизорите, откъдето медиите предавали какво се случва пред Народното събрание. 

димитър Анестев се възмути, че в един момент му била поискана журналистическата акредитация. Това се случило, когато той се е опитал да говори с финансовия министър и да заснеме как Чобанов напуска парламента. Репортерът беше ядосан, че за първи път му се случва да не му позволят да си свърши работата.

Думите на Анестев бяха потвърдени от Ивайло Московски, с когото репортер на БНТ проведе разговор тази нощ около 1 часа. Бившият транспортен министър беше видимо посърнал. Той каза, че депутатите ГЕРБ са отказали да се качат в злополучния бял автобус, защото били сигурни, че извеждането на народни представители по този начин, ще  увеличи напрежението сред протестиращите.

Leave a Comment